OFFICIANT JENNY ÅKERMAN

"WOW vad bra det blev! Vigseln blev precis som vi ville. Till och med ännu bättre. Du är grym på det du gör och passar vår stil och tänk perfekt!"


Emma och Jesper

Mattsson-Wiklander

🍀 VIGSEL 🍀

Innan ni går vidare är det en viktig sak som ni måste ta ställning till, för den avgör ifall ni kan anlita mig eller inte:


I Sverige är det fortfarande bara vissa yrkeskategorier (kommunpolitiker, sjökaptener, domare) som har/haft vigselförordnande, ja, utöver präster då förstås.

Men vi borgerliga officianter kan i alla fall hålla i bröllopsceremonier.

Fast med lite fejk.

För då behöver brudparet själva ombesörja den juridiska vigseln. Det kan man göra i Stadshuset, Rådhuset eller Kommunkontoret, då i ett mindre sammanhang med bara ett par vittnen och ingen längre textläsning. Men gifta blir ni. Fast inte heller det är något obligatoriskt.


Det vi gör tillsammans blir då vad brudparen brukar känna som den "riktiga" vigseln, med pompa och ståt, släkt och vänner, tårta eller vad man nu vill ha. 

Själva vigselritualen, med växlandet av ringar och eventuella löften till varandra utformas också enligt hur ni vill ha det.

Hör av er!”Vi är jättenöjda med dagen och din insats i samband med namngivningen för våra tvillingflickor. Proffsigt, trevligt och personligt! Vi uppskattar kommunikationen med dig. Enkelt och raka puckar. Stort tack igen!”


Cissi och Matthias

🍀NAMNGIVNING 🍀

Många kallar det namnfest, eller välkomstfest, eller borgerligt dop. Oavsett hur man benämner det så är det en ceremoni där ett (eller flera) barn välkomnas till familjen, släkten och världen. Där tar likheterna slut, för alla gör på sitt sätt. Men gemensamt är att det är en mycket bra anledning att ställa till med kalas!

Vi börjar med ett möte där vi pratar oss fram till hur ni vill ha det.

Sedan skriver jag ett förslag på hela ceremonin, så bollar vi texten och ändrar tills ni är nöjda.

"En längtan har uppfyllts, ett människoliv har skapats,

en samhällsinvånare har sett dagens ljus,

och en världsmedborgare har tagit plats på vår planet."

"När vännen Sten gick bort behövde vi någon som tog ansvar för avskedscermonien, både till form och innehåll. Jenny tog helhetsansvaret i samarbete med oss och andra vänner. Hon gav ceremonien ett innehåll och djup som gjorde att det kändes som Sten satt mitt ibland oss."

Göran Ahlqvist och Niklas Schölin

🍀BEGRAVNING 🍀

Det kan kännas konstigt att planera utifrån egna önskemål, men en begravning som anhöriga varit med och fyllt med innehåll blir ofta väldigt personlig. Särskilt om den som dött har fyllt i GRÖNA ARKIVET (eller liknande), då blir det som att den är med er och planerar.

Oavsett hur ni vill utforma ceremonin så hjälper jag er, från början till slut.

unsplash